Pasta bake – vegetariskt recept

Jag följer Tastemade på Snapchat och såg en maträtt flimra förbi som såg så himla god ut. Lite som en mac and cheese men med mer näring. Om du försvann någonstans redan vid ordet Snapchat så ska du läsa detta: hur funkar Snapchat?

Jag kan också tipsa om podden Socialt by default som pratar rätt så mycket om Snapchat! Och just ja, följ mig på Snapchat såklart: sararonne heter jag! Jag har dessutom precis funderat ut hur jag vill använda Snapchat och skapa innehåll – jag började med min nya strategi igår.

Hur som helst. Jag såg en ”pasta bake” genom Tastemade och jag dog lite. Den såg så himla god ut. Och jag kan dessutom berätta att den var himla god!

Jag gjorde den i måndags (ni vet, meatless Monday och allt) och den passade så bra en novembergrå dag som bjöd på storm och regn och låga moln.

Jag har inget riktigt recept men det behövs inte heller, däremot behöver du se till att du har det här hemma för att göra en riktigt god pasta bake:

Pasta (vilken sort som helst)

Riven ost (riven mozzarella eller cheddar är mitt tips)

En bit pumpa (ja de finns kvar i butik!)

Lök (en riktig superfood – kolla här bara)

Crème fraîche

Salt och peppar

Ok, got it? Så bra! Då ska du göra såhär:

1. Sätt ugnen på ca 180 grader eller så.

2. Skär pumpa och lök i bitar, lägg på plåt och baka mjuka i ugn (kanske ca 15-20 minuter lite beroende på). Jag ringlar över lite olja och strösslar flingsalt över.

3. Koka pastan al dente.

4. När pumpan och löken i ugnen är mjuk så mixar du det till puré och häller i crème fraîche.

5. Blanda pastan med pumpamixen.

6. Varva pastablandning och ost i en ugnssäker form, och ha ett lager ost på toppen.

7. Gratinera en sväng, lite osäker på vilket gradantal jag hade – men jag ökade på till kanske runt 200 grader i tio minuter eller så. Tills det såg klart ut helt enkelt.

8. Servera och njut av riktigt god mat!

pasta bake vegetariskt recept 2 IMG_8003

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!