Nyttiga smoothies – recept

Smoothies ska först och främst vara goda tycker jag – först då är ett nyttigt recept på smoothie riktigt bra. Är det inte gott, då är det inte värt. Igår gjorde jag en grön smoothie, min första smoothie på riktigt länge faktiskt. Jag brukade leva på smoothies förut och oj vad jag saknar det.

Det är så himla enkelt att mixa ihop en smoothie till frukost, mellanmål eller till och med en lättare middag. Eftersom jag har samlat så otroligt många recept på smoothies på den här bloggen så tänkte jag dela med mig av några favoriter.

Det första du ska läsa om hur man gör den perfekta smoothien är detta. Det är lätt hänt att fastna i gamla mönster och bara tänka mjölk och bär och inte komma på något mer. Igår gjorde jag min smoothie på havremjölk, banan, avokado, färsk babyspenat, jordnötssmör och chiafrön – till exempel.

Tips: Om du gör en grön smoothie; väg upp med lite ananasjuice eller äppeljuice, så kommer din smoothie att smaka ännu godare!

Några av mina favoritsmoothies:

Snickersdrink. Ja men lyssna till namnet! Hur gott? Så gott!

IMG_4302-snickerssmoothie.jpg

Nutty Hawaiian – smoothie med mango, kokos och macadamianötter. Macadamianötter hör till mina favoriter och den här smoothien är helt ljuvlig och krämig och exotisk!

IMG_3774-nutty-hawaiian-hälsokick.jpg

Nutty chocolate smoothie. Till den här smoothien gjorde jag både cashewmjölken (enkelt, klicka på länken) och hasselnötssmöret själv, men sådant finns ju färdigt såklart.

IMG_0623-chokladsmoothie.jpg

Ingefärsvanilj. En smoothie med ingefära och lite annat. Namnet är helt ljuvligt tycker jag, eller hur!

IMG_7977-ingefärsvanilj-smoothie-kickstart-marita-carlsson.jpg

Smoothie med chili. Otippat men gott!

smoothie med chili 1

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Kiwi, fryst mango och bladspenat – inget slår den drinken när en vill känna sig lite fräsch! 🙂 Sen kladdar jag gärna ihop något med fet yoghurt och vanlijyoghurt när jag har ett behov av att bli mätt.

    Mia 2015-10-06 20:00:00 http://www.menmia.se
    Svara
  • Håller helt med! God måste den vara, annars får det va 😀 Drogs väldigt mycket till smoothien med Ingefära och Vanilj..Får ta och göra en liknande 🙂 Är extra sugen på kanel, kryddnejlika och ingefära nu när det blivit kallare ute.
    /Evelina – Evelinas Ekologiska
    http://evelinasekologiska.femina.se/

    Evelina - Evelinas Ekologiska 2015-10-06 17:59:25 http://evelinasekologiska.femina.se/
    Svara
  • Å, jag älskar smoothies – tack för inspirationen! Vaniljpulver är en av mina favoritingredienser i smoothies. Särskilt i gröna smoothies, eftersom det tar bort den bittra smaken som kan lura i bakgrunden om man har i mycket gröna blad.

    Jenny på rawfoodsidan.se 2015-10-06 14:16:10 http://rawfoodsidan.se
    Svara
  • Men hallå vad gott det låter! Det får nog bli en smoothie i morgon innan jobbet!

    Ps. Vet du varför Metro inte autosparar ens namn, mailadress & webadress? På alla andra bloggar (tex din gamla) sparades det eller fanns som snabbval när man dubbelklickade på tex namnfältet men nu måste man alltid fylla i det manuellt varje gång.

    Jess 2015-10-06 12:08:37 http://jessansworld.blogg.se
    Svara
  • Älskar också smoothies, det går ju som i princip inte att misslyckas 🙂

    Alexandra - starkochglad 2015-10-06 09:00:27 http://www.starkochglad.nu
    Svara
  • Så gott! Smoothie är perfekt när man vill ha något enkelt att äta/dricka! Jag gjorde härom dagen två smoothieresept. Båda med mandelmjölk och avokado. Den ena med blåbär och den andra med choklad och is!

    Marja - Baka Sockerfritt 2015-10-06 08:55:12 http://bakasockerfritt.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!