Om mig
Bloggen Träningsglädje, www.traningsgladje.se, är en hälsoblogg och en blogg om träning som funnits sedan 2006. Idag är Träningsglädje en av Sveriges största bloggar inom outdoor; till exempel cykling, löpning och skidåkning.
Jag som skriver hälso- och träningsbloggen Träningsglädje heter Sara Rönne. Jag vill uppleva livet och tusen känslor i ett par löparskor, på en cykel eller på skidor – med svett i håret och endorfinruset i kroppen.
Här på min blogg kan du läsa om löpning, cykling, skidåkning, simning, styrketräning, träningsresor, tankar om hälsa, träning och livet – och så en hel del mat och recept.
Jag minns inte mina personbästan eller rekord, men jag kommer ihåg alla känslor. För mig är det resan som är målet med min träning. Träningsglädje när det är som allra bäst.
Jag bor i Åre och Stockholm. Mitt hjärta slår för somrar och vintrar. Träning inomhus och utomhus. Jag är utbildad skidlärare och cykelinstruktör. Jag är anlitad inspiratör och föreläsare.
Min blogg Träningsglädje är en del av mitt jobb. Jag jobbar med digitala medier och framförallt digital PR och content management. Jag föreläser ofta om olika aspekter i vår digitala samtid. Jag är även frilansande fotograf och skribent.
Tusen tack till dig som läst den här träningsbloggen under alla år – och som varje dag fyller den med meningsfulla kommentarer och som skickar mig uppskattande mail. Du är en stor del av traningsgladje.se – och du är en bidragande faktor till varför den här bloggen så ofta finns på topplistor när bästa hälsoblogg och träningsblogg ska rankas. Du inspirerar mig!
Kontakt: [email protected]
Twitter, Instagram, Snapchat och Pinterest: @sararonne
Jag tar gärna emot pressinformation. För icke beställt material ansvaras ej. Alla samarbeten (affiliatelänkar och sponsrade inlägg) märks ut enligt marknadsföringslagen.
Tina: DET ska jag göra när jag kommer hem! 🙂
Ugnsrosta,mixa och koka ihop med kokosmjölk och kryddor. Mums
Nina: bra tips, tack!!!
Karin: jaa gör’t!!
Funderade just på om jag ska testa och laga något med den där grönsaken. Din soppa ver ju ett bra tips ju! Tack för det!
Min favvopumpa! Att rosta den i ugnen är ju dessom bra för att slippa det där skitjobbiga skalandet (tog mig bara ett par år att fatta…) sen gräver du bara ur den! Mina tips: bytte sötpotatis mot butternut i ”hello green”-receptet på soppa (det med kokosmjölk, kanel och citron). Skivor med salt och curry i ugnen också supergott tillbehör…
Louise: det ska jag testa nästa gång!
rekommenderar att rosta den även för soppa snarare än att koka – den framhäver ännu mer sin goda smak då! t ex ugnsrosta två halvor med halvorna fyllda med vitlök och kryddor (timjan, rosmarin eller vad man nu tycker passar). koka separat buljong med kanske morot, selleri och lite lök, och bara blanda i pumpan i slutet och mixa ihop…
Charlotta: ja då måste du verkligen prova!!
Kari: men jäklarns det där lät ju gott!
Det är en av mina favoritgrönsaker (fast jag säger det om mycket). Jag skall prova vanilj men kan också tipsa om lime i soppan. Annars brukar jag rosta den, till exempel i halvor med lite getost på de sista minuterna. Mums!
Måste testa denna! Har fullkomligt snöat in på butternut de senaste dagarna men soppa har jag faktiskt inte provat ännu 🙂
Johanna: haha tack
Butternutpumpa lär vara svenska namnet, jo! 🙂