Ursäkta tystnaden, men jag blev drabbad av British Airways. Vilken helvetesresa rent ut sagt – och istället för att vara i Stockholm är jag i München och mitt anslutningsflyg till Ãstersund kommer jag inte hinna med, trots en marginal pÃ¥ typ 5 timmar. Förutom morgonflyg undviker jag hädanefter alla stopovers pÃ¥ Heathrow som inte är den roligaste av flygplatser när saker och ting inte flyter som planerat.
New York vinkade av oss med en dag som först var mjölkig och molnig, sedan solig och jättevarm – och sedan regnig. Regnet sÃ¥g vi bara frÃ¥n flygplansfönstret men solen tajmade vi fint med den sista löprundan i Central Park. Jag hade som cement i benen men pÃ¥ det stora hela spelade det ingen roll.
I fredags kväll var vi pÃ¥ AG Kitchen pÃ¥ Upper West. Ett restaurangtips vi läst om Ett Annat Manhattan (som sÃ¥ mycket annat under denna resa). Daniel Svanberg har beskrivit hamburgaren Royale pÃ¥ ett fantastiskt mÃ¥lande sätt och skrutit om den som New Yorks allra bästa. Ãven Zagat topplistar AG Kitchen. Jag instämmer i hyllningskören!
Ett annat tips som inte alls stÃ¥r med i boken är La Parisienne – en diner som är mÃ¥ngt mycket bättre och trevligare än Astro diner (som däremot finns med i boken). Här har vi varit i typ 3-4 Ã¥r nu. Till skillnad frÃ¥n de trendiga ställena i SoHo (eller The Smith för den delen) är det här helt tvärtom, fast ändÃ¥ sÃ¥ himla härligt att uppleva pÃ¥ nÃ¥got sätt.
Bryant Park i fredags