I förrgår var det premiär för à reglass för min del. Jag hade tänkt att gå på glassprovning på Grädda under à re Gastronomy Week men jag hann dessvärre inte med.
Första smaken som jag provade var vanilj. God, len och krämig med fyllig vaniljsmak. Glass i sin enklaste form kräver bra råvaror. Det märks om en vaniljglass inte är god. Då smakar den syntetiskt.
SÃ¥ mycket mer har jag inte att säga – ännu. à reglass finns pÃ¥ Grädda (och mjölken kommer frÃ¥n à re BondgÃ¥rd, där jag var pÃ¥ ett litet studiebesök igÃ¥r), ett bageri mellan Bygget och byn ungefär. Här är för övrigt ett bra ställe att fika och jobba pÃ¥ – det är gratis wifi och sällan trÃ¥ngt. Ute finns som en terass där man kan sitta under soliga dagar och äta glass, dricka kaffe och ha det allmänt bra. Som jag gjorde en sväng i förrgÃ¥r. Jag tror, men är inte säker, att kaffet pÃ¥ Grädda dessutom kommer frÃ¥n à re kafferosteri.
Mitt nästa önskemål är att à reglass börjar säljas på så sätt att man kan köpa med sig hem. Riccardos i Halmstad, min absoluta glassfavorit, säljer sin glass i lådor på 0.5 eller 1 liter. Det är lyx att alltid ha god glass (hasselnöt med andra ord) hemma i frysen.