Igår dukade jag upp lägenheten med mango i förhoppning att det skulle locka spekulanterna som kom på min visning till storköp. Jag är generellt sett inget fan av mango – men de var gröna och det var färgen jag ville åt. Så att det skulle matcha mattan i vardagsrummet. Dessutom var det specialpris på min lokala Konsumbutik och då måste man ju slå till, kosta vad det kosta vill.
Men vad sjutton gör man med en massa mango man egentligen inte gillar?
När jag petade lite på dem upptäckte jag att de var sådär perfekt mjuka. Och jag upptäckte mycket snart att en perfekt mjuk mango faktiskt är rätt god. Det är s t o r skillnad i smak på en perfekt och operfekt mango! Istället för att äta upp hela som den var stoppade jag den i en shaker tillsammans med hallon, banan, lättkesella (mer protein än fetkesella) och mjölk. Ett varv med mixerstaven och voilá – en alldeles perfekt smoothie!
Jag har 5 mangos kvar, så det lär bli ett gäng mangosmoothies den här veckan. Jag har också en skål full med gröna paprikor. Vad sjutton ska jag göra med dem? Gröna paprikor är inte heller en favorit hos mig, men det var ju det där med färgen…