Jag ett gäng fula bananer i min fruktskÃ¥l – och det finns en massa grejer att göra pÃ¥ bananer. Bananglass till exempel. Eller göra det hemliga supertricket för krämiga smoothies. Bananpannkaka. Och min favorit: bananbröd.
I somras gjorde jag bananbröd med choklad – och gav fem nya sätt att äta banankaka pÃ¥.
Och tidigare i Ã¥r gjorde jag en sötare variant av banankaka som mer liknar sockerkaka – som var riktigt god.
IgÃ¥r kväll svängde jag ihop ett bananbröd inspirerad av ett recept frÃ¥n Fredriks fika, eftersom han lovade att det skulle gÃ¥ sÃ¥ snabbt. Och snabb var den. Godast blev det att äta morgonen efter – sÃ¥ man fÃ¥r allt ha lite tÃ¥lamod ändÃ¥
Bananbröd recept
Du behöver:
NÃ¥gra mogna bananer
2 dl filmjölk
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en form
2. Mosa bananerna
3. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en skål
4. Blanda ner de mosade bananerna och filen och rör ihop till en smet
5. Häll smeten i formen
6. Grädda brödet i ca 45 minuter