Jag har börjat med julen. När jag var i Stockholm bakade vi lussebullar med fyllning och igår kväll tog jag fram ljusslingor och adventsstjärnor. Jag gjorde egen müsli också, som jag hällde upp på glasburk och det slog mig att detta är den perfekta ätbara julklappen.
Att göra ätbara julklappar är rätt så populärt. Från att baka kakor till att lägga ingredienser till en kaksmet i burk och ge bort. Man kan också göra smaksatt salt i en mängd olika variationer (med torkade örter till exempel) och lägga i fin burk och ge bort och man kan förmodligen göra likadant med socker. Man kan också göra en chocolate body scrub och försöka att inte äta den!
Müsli på burk som en julklapp att ge bort är nog det jag skulle göra ändå. Jag har rätt mycket åsikter om müsli och kan tycka att det fins så mycket tråkiga müslisorter i matbutikernas hyllor. Den jag gillar bäst är den med ingefära från Finax Urkraft. Men jag tycker väldigt mycket om att göra egen müsli.
En gång gjorde jag müsli med smak av choklad
En annan gång gjorde jag supermüsli med bland annat nyponpulver och annat härligt
…man vill ju liksom att frukosten ska se ut typ sÃ¥här!
Det lyxigaste pÃ¥ en frukost är bra bröd, gott pÃ¥lägg med allra helst skivade perfekt kokta ägg, kaffe med mörk med rund och lÃ¥ng smak, färskpressad juice, generöst med tid, härligt sällskap – och sÃ¥ en god yoghurt med lyxigt god müsli. Inget torrt och trÃ¥kigt och dammigt med bara torkade russin!
Jag brukar anpassa min müsli beroende på humör och säsong och igår kväll gjorde jag müsli med kanel. I en burk hällde jag dinkelflingor, linfrön, chiafrön, pumpakärnor kokosflingor, macapulver, nyponpulver, baobabpulver, kanel, kokossocker, honung och kokosolja. Jag rörde runt alltsammans och hällde ut på en plåt och rostade i ugnen ett tag. Sedan doftade det återigen härligt god müsli i hela lägenheten. Ljuvligt!