Det är så kul med de nya pastasorterna som kommit. De som är gjorda på bönor och som finns som makaroner, tagliatelle eller spagetti till exempel. Det finns ju en massa goda såser och tillbehör att göra till pasta – och ibland behöver man inte ens ett recept utan det är bara att skära till, fräsa upp och lägga på.
Typ såhär:
Medan pastavattnet kokade upp i en kastrull fräste jag svamp, sparris och halloumi i en stekpanna. Mot slutet strösslade jag över flingsalt och nymalen svartpeppar.
Bönpasta går riktigt snabbt att koka, det tar bara några minuter. När jag hällt av vattnet la jag tillbaka pastan i kastrullen, ringlade över olivolja och pressad citron – och så lade jag pastan på en tallrik och toppade med innehållet i stekpannan.
Riktigt gott blev det!
Det här är också riktigt gott till pasta:
> Pesto på ruccola – alltså sjukt gott!
> Här gjorde jag pasta med spenat, vitlök och parmesan – smarr!
> Pasta bake – riktig comfort food när det är gråmurrigt ute och man bara vill ha vår…
> Coconut chicken – ja, gott!