Något jag lägger en hel del pengar på är mat. Jag gillar att äta både gott och bra och tycker om att prova nytt och experimentera i köket. Men det finns ändå några klassiker som serveras på min middagstallrik; som lax som får bakas på samma plåt som rotfrukter och grönsaker med flingsalt och svartpeppar som enda krydda.
Till frukost äter jag fortfarande gärna chiapudding (en sådan här dröm till chiafrukost kan jag ta varje dag tack!) och just nu gör jag helst mitt morgonkaffe med skummad baristamjölk från Oatly.
Häromdagen gjorde jag en mustig köttfärssås med kantareller; den köttfärssåsen har jag tänkt på ända sedan jag blev bjuden på middag en kväll i Borås tidigt i augusti.
Här är lite annat som jag ätit hittills den här veckan:
Frukost på burk: jag proppade botten full med jordgubbar, hällde på kefir och toppade med müsli. Till det drack jag bryggkaffe; de nymalda bönorna doftar ljuligt om morgonen!
Min middag en kväll; smörstekta kantareller med västerbottenost på nybakat surdegsbröd.
Rödbetor och sötpotatis bakades i ugn och jag åt fetaost till och drack ett glas mustigt rödvin. Höstigt så det förslår!
Den här frukosten åt jag imorse; chiapudding med mixad mango och banan och granola på toppen med lite ringlad honung över. I kaffekoppen en dubbla nespressopoddar och vamrskummad baristahavremjölk.
Jag kan verkligen längta efter viss mat ibland! Just nu är jag definitivt inne på kantarellspåret och ibland blir det blandad kompott till middag med sådant som jag är sugen på just nu; smörstekta kantareller, halloumi, sötpotatis och en fräsch grönsallad. Men jag vill också laga mat med pumpa och göra hamburgare på högrevsfärs med talleggio och en massa annat gott. Till efterrätt vill jag äta blåbärspaj. Och till frukost ska jag nog göra mig en sådan här macka.
Vad äter du till middag ikväll? Och till frukost imorgon? Jag gissar på att det är stor chans att du äter gröt?