Efter en lÃ¥ng firarhelg med mÃ¥nga kvällar ute pÃ¥ byn här i à re konstaterar jag att vi varit pÃ¥ 5 olika ställen men betalat pengar till samma företag: Capo, à regÃ¥rden, Ãlbaren, à re Crêperie och Vinbaren ägs och drivs alla av STP restauranger som inför den här vintern gick in och tog över en stor del av restaurangutbudet i à re. Man driver nÃ¥gra fler ställen ocksÃ¥; t.ex. Broken och Timmerstugan men här brukar jag inte hänga sÃ¥ ofta…
Senast ut i raden av nyöppningar var à re Crêperie & Logi som öppnades förra veckan i ett samarbete med Visbyditon som är relativt känt. Logidelen här i à re står à regården för och mellan olika varianter på galettes och crêpes kan man också beställa sig en minisvit på hotellet tvärs över gatan.
Crêperiet är ett kul ställe som jag kan tänka mig att gå till lite som när jag gick till à re Delikatess, på udda tider men inte riktigt för en härlig middag på tu man hand. Som långlunch funkade det däremot utmärkt. Jag blev tvärmätt på min galette med skagenröra och sikrom. Hade det varit utanför arbetstid hade jag druckit en torr fransk cider till.