Den här sommaren börjar gÃ¥ till historien som min allra sämsta jordgubbssommar. Jag brukar vara som tokig i jordgubbar men känner ett visst mÃ¥tt av mjäh över dem i Ã¥r. Persikor däremot – oj oj. Det finns sÃ¥ mycket man kan göra med dem (läs tips 3).
IgÃ¥r kokade jag ihop en oväntat god kombo: karamelliserad persika och mozzarella. Jag dog lite över hur bÃ¥de textur och smak gifte sig redan i första tuggan. Jag tänkte servera det med den omÃ¥ttligt goda flatrökta skinkan frÃ¥n UndersÃ¥kers charkuterifabrik (Fäviken Magasinet) men jag rÃ¥kade äta upp den. …sÃ¥ det gick fick bli jordgubbar som sällskap pÃ¥ tallriken.
Här är orginalreceptet och jag gjorde ungefär så, fast skippade saltet. Typ såhär:
Karamelliserad persika med mozarella
> Skiva 2 persikor så gott det går.
> Strö över rörsocker på dem.
> Lägg en klick smör i en stekpanna och stek persikoskivorna (med sockret nedåt)
> Skiva mozarella av bra kvalitet (jag använde buffelmozzarella)
> Varva karamelliserad persika med mozzarella.