Att laga mat för en person är sällan särskilt kul. Men, det stÃ¥r mig Ã¥ andra sidan fritt att experimentera lite som jag vill. Säga vad man vill om Grabben – du är älskvärd pÃ¥ mÃ¥nga sätt – men, vi delar verkligen inte samma smak för mat. Han äter grillchips, dricker cola och äter helst vita frallor med Port Salut. Jag vill ha charkuterier, surdegsbröd men – har faktiskt fÃ¥tt en hang up pÃ¥ Pepsi Max. Mitt blomkÃ¥lsris, som jag gjorde för nÃ¥gra veckor sedan, gick dock hem och det gör en och annan lite mer experimentell maträtt ocksÃ¥. Men – den ”gröna pÃ¥se” som jag baserade dagens middag pÃ¥, hade jag fÃ¥tt äta själv.
Gröna pÃ¥sar är nÃ¥got som jag hittade i grönsaksdisken pÃ¥ ICA: pÃ¥sar som innehÃ¥ller en kul mixbas och tips pÃ¥ vad man ska göra med den. Idag stekte jag pÃ¥ en pÃ¥se grönkÃ¥l, svartkÃ¥l och purjo tillsammans med kyckling, tomatpuré och koriander. Egentligen skulle jag haft lite cashewnötter ocksÃ¥ – vilket hade gjort det till en tikka masala. 250 gram grönt sÃ¥g mycket ut, men i stekpannan krympte det till ingenting. Gott var det i alla fall!
Jag har en annan grön påse hemma också, som ska vara god tillsammans med knaprig bacon och ädelost. Middagarna är räddade!