De har flimrat förbi i min feed. Främst hos de utländska personer jag följer. Mug cakes. Som en muffin i en kaffekopp – fast gjord pÃ¥ 3 minuter och innehÃ¥llandes lite vad du vill beroende pÃ¥ hur du vill äta. Med eller utan socker. Med eller utan annan sötning. Med choklad, vanilj eller bär eller annan smaksättning. Med olika slags mjöl. Men alltid i en kopp.
Och idag gjorde jag min första. Min första mug cake. Dessutom en glutenfri mug cake utan socker. En väldigt paleo mug cake. Ni vet, pÃ¥ samma sätt som stenÃ¥ldersmänniskorna ocksÃ¥ gjorde sina mug cakes! Eller kanske inte…
Receptet har jag hämtat från finfina Cecilia Folkesson och lyder såhär:
Paleo mug cake
> ”smöra” en kopp med 1 msk kokosolja – lÃ¥t det som blir över vara kvar i koppen
> i en skål, blanda ihop 1 ägg, 1 msk kokosmjölk, 0.5 dl mandelmjöl, 1 msk kokosmjöl, 0.5 tsk bakpulver och en nypa vaniljpulver
> häll smeten i koppen och tryck dit en halv näve frysta hallon
> kör i micron på full effekt i 60-90 sekunder
bon appétit!