Den klart mest inspirerande boken bland mina kokböcker just nu är ”Nytt bröd, baka gott utan gluten”. Vilka fantastiska bröd den innehÃ¥ller. Ja ser det ut som i alla fall. Ãn sÃ¥ länge har jag inte bakat nÃ¥got än men jag ser fram emot att baka glutenfria bagetter, glutenfri sirapslimpa, glutenfria frallor, glutenfria tekakor, glutenfri limpa, glutenfri levain och en massa annat. Dessutom finns här recept pÃ¥ smarriga pÃ¥lägg och dessutom hur man gör egen jäst.
Recepten verkar förhållandevis enkla och det krävs inte en miljon ingredienser. Däremot krävs mjölsorter som man inte brukar ha hemma om man inte vanligtvis bakar glutenfritt. Men, det är inga grejer som inte finns i vanliga butiker. För att baka sirapslimpa behövs t.ex. bovetemjöl, maizena och psylliumfröskal och det hittar man på vilken ICA som helst.
Bröd kan vara det bästa jag vet men min kropp gillar inte riktigt gluten. Jag är inte glutenintolerant men gluten är inflammatoriskt hos alla. Det är bara det att vi pÃ¥verkas olika mycket av det. Ãr du intresserad av gluten sÃ¥ handlar ett av Jillian Michaels senaste podcastavsnitt om det (avsnittet heter ”Fool me once”).
Jag ser fram emot att baka nÃ¥gra recept frÃ¥n boken – Ã¥terkommer med resultat!