Manuka honung!

Min superfoodkompis Pernilla tipsade mig om att köpa Manuka-honung i London eftersom det är mycket billigare där än här hemma. Sagt och gjort, jag botaniserade bland hyllorna inne pÃ¥ Whole Foods och valde en ”mittimellanstark” (ni ser att det stÃ¥r 15 pÃ¥ burken). Jag minns inte vad den kostade men det var stor prisskillnad pÃ¥ de som det stod 5 eller 10 pÃ¥ och de burkar som hade siffran 20 och till och med 25 (om jag minns rätt). AlltsÃ¥ flera hundra kronors skillnad! Nästa gÃ¥ng investerar jag i de där kronorna och köper lite starkare honung.

Manuka lär vara en alldeles fantastisk honungssort med starka läkande egenskaper – det skriver till och med VÃ¥rdförbundets tidning. Forskning hävdar att Manuka är bättre än antibiotika vid vissa tillfällen dÃ¥ man har infektioner i kroppen – och är extremt effektivt vid till exempel sjukhussjuka! Manuka funkar fint för att läka sÃ¥r eller kan tas en tesked som den är eller blandas i smoothies (vilket jag gjorde igÃ¥r). Däremot ska man vara försiktig med att hetta upp honungen eftersom allt det som är bra dör vid för höga temperaturer. SÃ¥ ät honungen kall!

Förutom Manuka så hade jag också banan, hallon, blåbärs- och lingonpulver i gårdagssmoothien!

manuka honey

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!