Gazpacho på kokosvatten

Jag fick ett bud för ett tag sedan med bland annat en spännande flaska som innehöll ”kokozpacho” gjord på Vita Coco kokosvatten. Den var himla god och väl värd att testas. Jag kan tänka mig att det passar bra med frökex till. Eller ett riktigt gott surdegsbröd…

 Recept för 2 portioner:

1 gurka
1.5 mogen avocado
3.5 dl kokosvatten
Zest och juice från 1 citron
1 kruka koriander
1/2 kruka persilja
40 gram babyspenat
1 dl gräslök
Chilikrydda
Salt och peppar

Mixa alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och chili. Späd med mer kokosvatten om soppan känns för tjock. Ställ i kyl ca 1 timme och servera med isbit och furikake (japansk fröblandning).

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!