Gazpacho på kokosvatten

Jag fick ett bud för ett tag sedan med bland annat en spännande flaska som innehöll ”kokozpacho” gjord pÃ¥ Vita Coco kokosvatten. Den var himla god och väl värd att testas. Jag kan tänka mig att det passar bra med frökex till. Eller ett riktigt gott surdegsbröd…

 Recept för 2 portioner:

1 gurka
1.5 mogen avocado
3.5 dl kokosvatten
Zest och juice från 1 citron
1 kruka koriander
1/2 kruka persilja
40 gram babyspenat
1 dl gräslök
Chilikrydda
Salt och peppar

Mixa alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och chili. Späd med mer kokosvatten om soppan känns för tjock. Ställ i kyl ca 1 timme och servera med isbit och furikake (japansk fröblandning).

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!