PURE. Paleo. LCHF. Just i det här fallet har kärt bröd många namn. Jag har blivit ett stort fan av att baka bröd som är som kex på frön. Det är superenkelt, supergott och supernyttigt – för att använda ett väldigt misshandlat ord. Det finns lika många variationer som det finns tillfällen då man bakar det här brödet och inget sätt är fel så länge det blir bra!
Brödet kan också göras i raw foodversion – men tar då lite längre tid i ugnen (typ en natt) på väldigt låg temperatur. Då utesluter man också äggen.
Dagens recept på LCHF-bröd och fröbröd:
Sätt ugnen på 180-200 grader
Vispa upp 2 ägg
Blanda i lite salt eller lantbuljong på pulver (det finns bra ekologiska varianter)
Rör i: 1 dl hasselnötsmjöl, 1 dl linfrön, 1 dl solrosfrön, 1 dl pumpafrön, 1 dl chiafrön
Rör runt så att allt blandas och klicka ut på bakplåtspapper
Strössla ev. flingsaltsalt över kexen
Grädda ca 20-25 minuter