Meatless Monday

Jag hade nöjet att ha Ingmarie som sällskap hos mig över en middag och planerande för kommande roligheter som vi arrangerar tillsammans. Jag fixade en sallad på bland annat linser, bönor, avokado, paprika och vattenmelon. Kom på att jag kanske borde ha något brödaktigt till – och improviserade fram fröknäcke med spirulina. Det blev illgröna knäckebrödsliknande kex som var ungefär hur enkla som helst. Såhär gjorde jag:

Fröknäcke med spirulina

Vispa ihop 2 ägg i en bunke

Tillsätt ca 1 msk fiberhusk och låt svälla några minuter

Tillsätt salt och spirulina (2 teskedar räcker) linfrö, solroskärnor och pumpakärnor tills det blir en rätt fast smet

Klicka ut till platta rundlar i lagom storlek på en plåt

Grädda i ca 180 grader i drygt 20 minuter

Om jag hade haft en burk kikärtor hemma hade jag gjort en hummus till. Kan tänka mig att det skulle varit extra gott till den här sortens fröbröd. Vilken röra som helst hade nog passat faktiskt. Smaksättningen kan man variera i det oändliga. Skippa spirulinan och strössla över lite flingsalt innan gräddning kanske. Eller smaksätt med buljong på burk till exempel.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!