Om man inte vill dricka vanlig mjölk finns det ett gäng olika alternativ: rismjölk, havremjölk, sojamjölk och ett gäng olika slags nötmjölk. Är man lycklig nog att bo i USA kan man dricka kokosmjölk (inte samma som man köper på burk) och den är jag himla nyfiken på. När jag åker till USA om 6 veckor är det ett måste att testa So Delicious kokosmjölk.
Sojamjölk är inget alternativ för min del då soja inte är ett dugg bra för miljön (av döma från det jag hört). I olika jämförelser är inte rismjölk särskilt fördelaktigt heller så då återstår havremjölk och nötmjölk. Just Oatley produktutvecklar åt både höger och vänster och det finns allra möjliga mjölkprodukter med havre som bas. Och nu senast har jag testat hasselnötsmjölk. Den innehåller både agave och något jag tror är sötningsmedel vilket känns lite onödigt – annars hade den varit en klar hit. Nu köptes den mest på test för att jag var nyfiken. Olika slags nötmjölk finns att köpa på Eat på Tegnérgatan (man kan också göra egen nötmjölk) medan havremjölk finns typ överallt.
Häromdagen gjorde jag smoothie på hasselnötsmjölk, banan, hallon, mango, chiafrön och argi+. Den kombon skulle absolut gå att sälja!