Det finns ingen hejd pÃ¥ bakandet och fixandet i köket just nu. Det är ju sÃ¥ roligt! Det är mycket roligare att baka Paleo style än att baka pÃ¥ LCHF-vis. Jag har provat bÃ¥da. Paleo är mer superfoodigt – och det blir miljoners gÃ¥nger godare. Jag är frälst pÃ¥ nytt – men just den känslan tänkte jag skriva mer om senare. Nu ska vi prata om muffins!
Det är en grej ni mÃ¥ste förstÃ¥. Jag älskar muffins! Och mjuka degiga kanelbullar. Det finns liksom inget som gÃ¥r upp mot känslan av ”sticky” kolhydrater i munnen. Den där konsistensen och smaken som muffins, kanelbullar, limpmackor och pannkakor har gemensamt. Det finns inget godare – och typ inget sämre – för min kropp. Därför blir jag sÃ¥ himla lyrisk när jag bakar saker pÃ¥ bra grejer som smakar precis sÃ¥ som en riktigt god muffins eller kanelbulle eller pannkaka ska smaka. Jag kan fortfarande äta en bit av kolhydratshimlen – men med lika gott samvete som det smakar i munnen.
Jag sprang pÃ¥ det här receptet pÃ¥ ”banana loaf” igÃ¥r och det sÃ¥g lovande ut – sÃ¥ jag gjorde en halv sats och bakade muffins istället för en stor kaka. Det blev 8 muffins i rätt sÃ¥ smÃ¥ formar – sÃ¥ att man kan äta flera med gott samvete. Och som vi gjorde! Om de var goda? Skojar du!