PURE sammanfattade Stefan Nilssons trendspaning inför det nya året. Jag länkade till den häromdagen och gör det igen. Pure är nog det mest träffande namnet på hur jag gärna vill äta 2012. Jag tänker mig det bästa från LCHF men mer åt paleo och stenålderskost. Pure, helt enkelt. Jag tänker mig mat utan tillsatser och mat som är ren och eko. Därför ser jag fram emot att läsa brorsan Coltings bok om mjölk som jag fick i julklapp.
LCHF har fungerat riktigt bra för mig vid tidigare tillfällen – men jag vet inte exakt vilken ”bokstav” i det som har varit nyckeln. I Pure – som är min egen kompott, så blandar jag lite hej vilt. Jag tar vissa grejer från LCHF-tänket (fast med mindre mejeriprodukter) och lite från stenålderskost (framförallt mindre kött och mer annat) och förmodligen en hel del paleo. Idag blev det ugnsrostad sötpotatis, paprika, purjo och palsternacka tillsammans med stekt halloumi. Inte riktigt pure eftersom det var svårt att få tag på ekologiska alternativ på Ica Åre. Men resultatet blev både ”meatless Monday” och även rätt högt på ”Paleo-faktorn”.
Min dag har överlag varit rätt pure. Det blev 8km löpning på lunchen och 10km längdskidåkning nu på kvällen. Efter det en bastu och nu – ett glas rött. Väldigt pure, om du frågar mig.