Igår gjorde jag min första raw food äppelpaj. Raw food är mat som inte hettats mer än upp till 40 grader och är ofta vegansk och gluten- och laktosfri. Jag har inga planer på att gå över till raw food, men det finns rätt mycket kul saker att göra – varav efterättspajer är en grej!
Receptet här himla enkelt, så det är lika bra att jag delar med mig av det på en gång:
Degen:
- 4 dl mandlar
- 1 msk rapsolja eller mandelolja
- 1 krm muskot
- 2 tsk kanel
- 5 färska dadlar
- 1 msk honung
- 1 nypa salt
Fyllningen:
- 1-2 äpplen
- 1 banan (jag använda 1/2 avokado istället)
- 2 dadlar
- 1 tsk kanel
Garrneringen:
- Äpple
Gör såhär:
- Kör mandlar i mixer tills det finfördelats till mjöl.
- Blanda i olja, urkärnade dadlar, kryddor och salt.
- Tillsätt honung så att det blir mer av en deg.
- Tryck ut i pajform.
- Kör ingredienserna till fyllningen i en mixer.
- Lägg fyllningen på pajdegen.
- Garnera med skivade äpplen och kanel (jag hade också kokos)
Servera pajen med cashewgrädde (cashewnötter som mixas till mjöl och som sedan mixas till grädde med tillsatt vatten och lite olja)