Jag har, sedan jag bodde på Irland mellan 2000-2004, velat öppna en juicebar i Sverige. Det är först på senare år de börjat poppa upp här hemma. Så lång tid utan juice! Det skulle vara en juicebar med roliga blandningar som inte finns förpackat i affär. Som äpple, morot, citron och ingefära som jag pressade igår. Eller ananas, mango, lime (med tillskott av baobab, d-vitamin och cellsyre) som jag gjorde idag. Det är helt klart kul med juice! Jag dricker väldigt sällan juice annars, det händer mest på hotell eller när jag är på jakt efter snabb energi från t.ex. Brämhults när jag kör bil.
Jag har för inte så länge sedan läst en skräcktext om vad som hänt med juicen innan det förpackats – men jag har glömt både vad och var. Minns mest att det var mycket dåligt. Det är ju egentligen inte heller helt ”nyttigt” sett ur alla aspekter med egenpressadjuice eftersom det ger snabba kickar som typ gör att mitt blodsocker exploderar – därför försöker jag göra juice på relativt bra grejer och bara dricka 1 litet glas, just för att jag vet att det gör själen gladare än kroppen. För som sagt, egenpressad juice är så himla roligt!
Juice på äpple, morot, citron och ingefära
Juice på ananas, lime och mango (med tillsatt baobab, d-vitamin och cellsyre)
Frukost på 1 glas juice, 2 ägg och Func* müsli från AXA med tillsatta nötter, kokos, mullbär och mjölk.