Det där med pofiber har varit en gåta under lång tid. Vad är det? Var hittar man det? Daglivs på Kungsholmen har typ allt som finns och – såklart – även pofiber. Här kan man läsa vad pofiber är!
Njutmatbloggen använder pofiber till det mesta och idag ”premiärbakade” jag min pofibermacka. Superenkelt och rätt så gott. Eller, inte äckligt i alla fall. Jag kände nog inte riktigt vad det smakade eftersom jag hade himla smarrigt pålägg: philadelphiaost och parmaskinka.
Pofiberbröd gör man till exempel genom att vispa ihop 1 ägg, 20g smält smör, de kryddor man vill ha (man kan göra kardemummabröd bland annat) och typ 3 msk pofiber. Jag stekte sedan till en brödskiva i en stekpanna och det tog ungefär 2 minuter.
Jag åt min pofibermacka med philadelphia och parmaskinka som smörgåsmiddag igår kväll tillsammans med 2 kokta ägg och 1 burk Skyr. Lite senare kilade jag iväg på vinkväll med vänner. En finfin tisdag!