IgÃ¥r dukade jag upp lägenheten med mango i förhoppning att det skulle locka spekulanterna som kom pÃ¥ min visning till storköp. Jag är generellt sett inget fan av mango – men de var gröna och det var färgen jag ville Ã¥t. SÃ¥ att det skulle matcha mattan i vardagsrummet. Dessutom var det specialpris pÃ¥ min lokala Konsumbutik och dÃ¥ mÃ¥ste man ju slÃ¥ till, kosta vad det kosta vill.
Men vad sjutton gör man med en massa mango man egentligen inte gillar?
När jag petade lite pÃ¥ dem upptäckte jag att de var sÃ¥där perfekt mjuka. Och jag upptäckte mycket snart att en perfekt mjuk mango faktiskt är rätt god. Det är s t o r skillnad i smak pÃ¥ en perfekt och operfekt mango! Istället för att äta upp hela som den var stoppade jag den i en shaker tillsammans med hallon, banan, lättkesella (mer protein än fetkesella) och mjölk. Ett varv med mixerstaven och voilá – en alldeles perfekt smoothie!
Jag har 5 mangos kvar, sÃ¥ det lär bli ett gäng mangosmoothies den här veckan. Jag har ocksÃ¥ en skÃ¥l full med gröna paprikor. Vad sjutton ska jag göra med dem? Gröna paprikor är inte heller en favorit hos mig, men det var ju det där med färgen…