Jag har experimenterat lite och kanske har jag hittat lösningen nu – gröt som faktiskt mättar! Jag får se hur länge jag står mig på frukostgröten. Kanske över vinterpromenaden på lunchen till och med?
Jag gjorde gröt på havregryn som vanligt. Under kokningen hällde jag i lite vetekli, mest för att jag hade det hemma. Man kan ju ha i lite vad som helst egentligen. Linfrö, till exempel. Det magiska ligger inte i just den här ingrediensen.
Det magiska ligger i ägget som jag kläcker i. Och det magiska ligger kanske i den matsked kokosfett som jag också har i? Ja vi får se, i alla fall.
Jag lät allt koka ihop precis som med vanligt gröt och mot slutet tillsatte jag frysta blåbär också. Sedan hällde jag gröten i den morgonfinaste skålen jag har, vilket faktiskt är en tekopp.
Istället för traditionell mjölk blandade jag kvarg med acaipulver och serverade till. Alltihopa toppades med mandlar och lite ringlad honung.