Jag har experimenterat lite och kanske har jag hittat lösningen nu – gröt som faktiskt mättar! Jag fÃ¥r se hur länge jag stÃ¥r mig pÃ¥ frukostgröten. Kanske över vinterpromenaden pÃ¥ lunchen till och med?
Jag gjorde gröt på havregryn som vanligt. Under kokningen hällde jag i lite vetekli, mest för att jag hade det hemma. Man kan ju ha i lite vad som helst egentligen. Linfrö, till exempel. Det magiska ligger inte i just den här ingrediensen.
Det magiska ligger i ägget som jag kläcker i. Och det magiska ligger kanske i den matsked kokosfett som jag också har i? Ja vi får se, i alla fall.
Jag lät allt koka ihop precis som med vanligt gröt och mot slutet tillsatte jag frysta blåbär också. Sedan hällde jag gröten i den morgonfinaste skålen jag har, vilket faktiskt är en tekopp.
Istället för traditionell mjölk blandade jag kvarg med acaipulver och serverade till. Alltihopa toppades med mandlar och lite ringlad honung.