Jag Ã¥t lunch med kollegorna idag. Naturdietbar med smak av choklad och apelsin och ekologiskt blÃ¥bärste som jag ocksÃ¥ fÃ¥tt frÃ¥n Friggs. Ãppelkaksteet är min favorit men det stod hemma.
Medan kollegorna dukade upp till vad som sÃ¥g ut som en indisk buffé med naanbröd, tikka masala och jag vet inte vad höll jag mig pÃ¥ min kant. De frÃ¥gade om jag ville smaka men jag tackade obekymrat nej. Sedan pratade vi om mat. Vilken mat brukar vi laga hemma och nya maträtter att testa. Jag var med i samtalet men kände ingen akut längtan efter mat i munnen eller pÃ¥ tallriken framför mig. Det finns tid för det ocksÃ¥ – sen. För jag har bestämt mig. Och jag försökte förklara, men det gick inget vidare. Det är svÃ¥rare att beskriva de abstrakta men tydliga känslor som formuleras inifrÃ¥n än de som föds fram ur logik och tänkande genom ord.
Just nu är jag sÃ¥ fokuserad pÃ¥ detta projekt att det är extremt lätt att tacka nej till annat. Jag älskar Ben&Jerrys och stuvade makaroner men jag känner inget sug. Jag vet om att det är gott och det räcker. Kanske är det sÃ¥här ”normala” människor utan cravings känner typ jämt? Vilken härlig känsla i sÃ¥dana fall!