Test: Craft vintertights

I våras testade jag och några andra bloggare en del plagg för Craft. Vi skrev precis vad vi tyckte om dem här på bloggen (ärlighet varar alltid längst) och så skickade vi en utvärdering till gänget på Craft med våra åsikter och synpunkter: det vi tyckte var bra och det vi tyckte kunde bli bättre. Under några veckor framöver fortsätter testandet och först ut är vintertightsen från Craft Running Collection (lager 3): Performance Thermal Tights.

Jag har använt tightsen rätt så flitigt de senaste månaderna. Från någon enstaka minusgrad till rätt så många minusgrader. När det var lite lagom kallt så frös jag inte, men när det var runt -15 och jag var ute i dryga timman så hade det varit skönt med underställsbyxor under tightsen. Frågan är bara om jag kunde ha fått på mig det?

Tightsen sitter tight som ett par tights bör göra (tight!), utan att för den delen klämma åt och vara för trånga (och inte heller ha riktigt med plats för ett lager under). I midjan har jag dock lite problem! Byxorna hålls uppe av ett brett resårband med mesh på insidan som är mjuk och behagligt – men jag skulle vilja spänna åt byxorna lite mer! Ett par steg in i löpningen halkar byxorna ner lite och även om det inte är värre än att man snart glömmer bort det och springer vidare och tänker på annat så påminns jag ibland av känslan att vilja dra upp dem.

Designmässigt bjuder inte tightsen på ett hejdrundrande party men å andra sidan är de inte tänkta att spendera en kväll i på klubbarna kring Stureplan heller. Trots sin sobra svarthet så känns de rätt så proffsiga – hur det nu kan komma sig med enbart svart tyg och en liten reflexrand? Randen sitter snyggt placerad och svänger över låret så att man kan ana konturen av de lårmuskler man har, eller kanske inte har.

Jag är ett stort fan av smarta kläder och reflexranden är ett enormt plus, men jag skulle vilja ha mer – så att man garanterat syns från alla håll. Craftloggan på högra låret är också en reflex vilket är superdupersmart!

Förutom att ha hållt mig varm så har byxorna hållt mig förvånansvärt torr. Jag har sprungit i dem och svettats som en gris på överkroppen vilket både känts och synts men på benen har svetten transporterats bort mycket bättre. Inte heller har jag behövt tvätta dem särskilt ofta. Hmm… frågan är om jag ens tvättat dem alls?

Sammanfattningsvis är Craft Performance Thermal Tights superkomfortabla vintertights som håller mig varm och torr och som gör att jag syns helt okej i mörkret. Men jag vill synas ännu mer och jag hade önskat mig någon form av justerbar midja.

Vill du veta vad de andra testbloggarna tyckte? Läs mer på:

Spark i Baken

Snabba Fötter

River Springer

Karin Tri

Upp och Hoppa

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!