Jag tycker det är supertråkigt med förbud. Det är när jag har träningsvila som jag vill träna som mest, det är när man är ordinerad löparvila som man längtar till löpningen och det är förmodligen när man inte får äta onyttigt som man vill just det.
KarinTri har haft ganska mÃ¥nga godisfria dagar nu – hennes projekt började sent i höstas och sträckte sig över julen och hennes fokus är imponerande! Jag hakade inte pÃ¥ den utmaningen: jag ville faktiskt äta godis i jul. Jag känner inte att jag (och varken mitt sug eller min kropp) behöva plocka bland knäckbitarna direkt, men jag älskar tamigsjuttsingen skumtomtar! Det handlar inte om att äta bara för att. Det handlar om att äta nÃ¥got jag gillar, och att inte äta det jag inte gillar. Tomtarna Ã¥kte in i munnen – men knäcken gjorde det inte.
Men för i helskotta Sara, kanske ni tänker? Tja, säger jag. Jag älskar egentligen allt som är gott och det mesta som är onyttigt (med undantag för fransk nougat och punschpraliner)! Och ja jag vill helst äta vad jag tycker är allra godast hela tiden men jag äter inte skumtomtar varje dag Ã¥ret om. Jag äter dem bara i december – i övrigt passar de inte alls in i min kostcirkel.
Hade jag antagit ett godisförbud under december hade jag tyckt att det varit ganska trÃ¥kigt. Jag tror inte pÃ¥ förbud. Däremot tycker jag att det är fantastiskt att man kan vara ”sund och hälsosam” enligt mÃ¥nga hälsogurus genom att hÃ¥lla sig till 80% eller 90% strikta nyttigheter – och att tillÃ¥ta sig vara 10% eller 20% ”onyttig” (jag vet att Paul Chek är en av de som föresprÃ¥kar detta, men det finns nog fler).
Detta gäller förmodligen när man är i ett normalläge. Vill man gÃ¥ ner i vikt eller siktar mot nÃ¥got annat mÃ¥l, ja dÃ¥ bör man justera procentsatserna. Suzan är ett exempel pÃ¥ en tjej som lever strikt de flesta dagarna men som tillÃ¥ter sig regelbundna tillfällen dÃ¥ hon äter vad hon vill ha och lyckas utmärkt med sin viktminskning – och jag tror pÃ¥ det. Det ger balans, liksom. Och än viktigare, den strikta livsstil man helst vill hÃ¥lla blir inte sÃ¥där omöjlig.
Mölle bjöd pÃ¥ femrätters när vi var där en helg i september… definitivt en av dagarna i 20%-kategorin