Söndagar kan vara den bästa dagen pÃ¥ gymmet – dÃ¥ körs ett tufft pass Easy line följt av ett tufft pass spinning. Vill man kan man lägga pÃ¥ lite egen träning. Det gjorde jag. MÃ¥let för dagen var att ta ut mig till max och att göra slut pÃ¥ benen. I mina ben skvalpar det nu av gammal mjölksyra och Tomassi Valpolicella.
Det var rätt sÃ¥ tomt i gymmet men i Easy linesalen var det hur mycket folk som helst. Kul att folk väljer att träna trots julpaniken. Som vanligt var det en salig skara människor som körde lätt och tufft – utifrÃ¥n sina egna mÃ¥l och förutsättningar. Jag körde mina benböj i källaren och i benpressen tränade jag ett ben i taget. PÃ¥ brädorna mellan stationerna hade jag lite dÃ¥lig fantasi och blandade upp-och-ner-spring med jämfotabrott pÃ¥ bräda och en slags hopp där man hoppar upp med en fot i taget. Typ. Vad mer kan man göra? Det finns massor – som jag tyvärr inte kommer pÃ¥.
Spinningen efteråt var också fullsatt. Sjukt kul! Det bästa var nog de remixade jullåtarna som var alldeles lagom många (typ 3). Det var hårt och tufft och precis som jag ville ha det. Ute i gymmet sprang Grabben sitt långpass på löpband och när spinningen var klar var det bara att ladda om med en Gainomax med blåbärssmak och sedan sätta igång med att döda benen.
Jag började med 50 reps i benpressen och blandade mellan att ha fötterna högt och smalt med lÃ¥gt och brett, sÃ¥ att det ska ta i bÃ¥de rumpa och lÃ¥r. Sedan körde jag statiska utfall med framfoten pÃ¥ balansbräda. Jag växlade mellan ”hela utfall” och utfall i källaren som jag tycker bränner sjukt mycket. Fast när jag hade vänsterbenet fram sÃ¥ kändes övningen mest som en stretch, jag är superstel i höger höftböjare. Hur har det kunnat bli sÃ¥ snett? Jag avslutade med bencurls, benkicks och sedan 50 reps i benpressen igen.
Efter träningen gick jag och Grabben till Pio – vÃ¥r favoritrestaurang. Ja, tillsammans med Twins i à re förstÃ¥s (som kanske är sÃ¥lt nu?). För min del blev det halstrade pilgrimsmusslor med palsternackspuré, rostad blomkÃ¥l, brysselkÃ¥l och pancetta följt av rosastekt vildandbröst serverat med rosenkÃ¥l i apelsingrädde, mandelpotatis- och jordärtkocksstomp samt rosmarinssÃ¥s. Och ja, det blev efterätt ocksÃ¥: citrusterrine med mörk chokladmousse och glöggskum. Och sÃ¥ den där flaskan Valpolicella som jag rekommenderar skarpt! Lätt och fruktigt utan att bli blaskigt. Som en lätt och snabb löpare ungefär, som liksom svävar fram. Den där middagen borde fungera utmärkt som Ã¥terhämtning inför en ny träningsvecka. Och lite jul.