Oopsies

Igår bakade jag Oopsies för första gången. Det är ett slags bröd på ägg och philadelphiaost. Men man kan göra det till allt man vill egentligen. Allt från hamburgerbröd och wrapbröd till dessert och pizzabotten, men grunden är alltid densamma – ägg och philadelphia.

När jag premiärbakade mina Oopsies gjorde jag dem extrembasic. Men jag kan tänka mig att lägga till lite lagrad ost och soltorkade tomater, eller bär så att de passar till efterätt.

Vill man ha dem helt basic så vispar man vitan från 3 ägg riktigt hårt. I en annan bunke så vispar man de 3 äggulorna med 100g philadelphiaost. Blanda sedan försiktigt i ostöran i äggvitan (rör ej). Klicka ut till 6 Oopsies på plåt och stoppa in i ugnen i 25 min i 150 graders värme. Voilá! (Varje Oopsie ger 85 kcal, 77% fett, 21% protein och 2% kolhydrater)

Jag åt min första Oopsie till lax, keso och tomat- och fetaostsallad. Smakade rätt gott, men lite annorlunda. Lite som en matmarräng typ. Fast ändå lite smaklös. Nästa gång ska jag blanda i nåt skoj!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!