Kyckling med fruktsallad och gorgonzolasås

Jag och Grabben var och storhandlade igår. Vi fyllde kyl och frys för 1800 kronor. Helt galet! Mina föräldrar storhandlar ibland för 1800 kronor – men så har de 3 barn, 2 hundar och 2 katter också. Vårt toalettpapperslånga kvitto vittnar om att vi inte köpte särskilt dyra grejer, bara många grejer. De flesta prylarna kom från frukt- och grönsaksdisken. Inte konstigt att det blir dyrt då. Men det är det värt.

Eftersom hela ICA Maxis frukt- och grönsaksdisk finns i mitt kök så har jag experimenterat lite. Till lunch ville jag äta kyckling, men inte med någon tråkig sallad till. Jag tänkte på min goda gårdagsmiddag och inspirerades av den. Jag gjorde en matig ”sallad” på gurka, avokado, cocktailtomater, gul paprika, päron och röda vindruvor. Jag stekte min kyckling i bitar och la den bredvid ”salladen”. Men det såg lite torrt ut.

Vänta nu, tänkte jag och kom på att jag hade en bit grönmögelost i kylen och att man ju brukar äta grönmögelost till både päron, paprika och vindruvor – och kyckling. Så jag skar av en bit ost som jag mosade tillsammans med turkisk yoghurt och  med såsen som pricken över i:t hade jag komponerat min eminenta lunchrätt: kyckling med fruktsallad och gorgonzolasås. Hur gott som helst. Och eftersom tallriken såg färgglad ut måste det ha varit väldigt nyttigt.

Efter att ha registrerat ingredienserna kan jag konstatera att det var en bra måltid. Volymmässigt är var den gigantisk men innehåller bara runt 475 kalorier, 33% protein, 40% fett och 27% kolhydrater. Riktigt bra sammasättning tycker jag!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!