Jag och Grabben var och storhandlade igÃ¥r. Vi fyllde kyl och frys för 1800 kronor. Helt galet! Mina föräldrar storhandlar ibland för 1800 kronor – men sÃ¥ har de 3 barn, 2 hundar och 2 katter ocksÃ¥. VÃ¥rt toalettpapperslÃ¥nga kvitto vittnar om att vi inte köpte särskilt dyra grejer, bara mÃ¥nga grejer. De flesta prylarna kom frÃ¥n frukt- och grönsaksdisken. Inte konstigt att det blir dyrt dÃ¥. Men det är det värt.
Eftersom hela ICA Maxis frukt- och grönsaksdisk finns i mitt kök sÃ¥ har jag experimenterat lite. Till lunch ville jag äta kyckling, men inte med nÃ¥gon trÃ¥kig sallad till. Jag tänkte pÃ¥ min goda gÃ¥rdagsmiddag och inspirerades av den. Jag gjorde en matig ”sallad” pÃ¥ gurka, avokado, cocktailtomater, gul paprika, päron och röda vindruvor. Jag stekte min kyckling i bitar och la den bredvid ”salladen”. Men det sÃ¥g lite torrt ut.
Vänta nu, tänkte jag och kom pÃ¥ att jag hade en bit grönmögelost i kylen och att man ju brukar äta grönmögelost till bÃ¥de päron, paprika och vindruvor – och kyckling. SÃ¥ jag skar av en bit ost som jag mosade tillsammans med turkisk yoghurt och med sÃ¥sen som pricken över i:t hade jag komponerat min eminenta lunchrätt: kyckling med fruktsallad och gorgonzolasÃ¥s. Hur gott som helst. Och eftersom tallriken sÃ¥g färgglad ut mÃ¥ste det ha varit väldigt nyttigt.
Efter att ha registrerat ingredienserna kan jag konstatera att det var en bra måltid. Volymmässigt är var den gigantisk men innehåller bara runt 475 kalorier, 33% protein, 40% fett och 27% kolhydrater. Riktigt bra sammasättning tycker jag!