Recept på ramen – det är enkelt!

En maträtt som varit trendig rätt länge – men som funnits hur länge som helst – är ramen. Ramen är kanske den perfekta maträtten nu under vinterhalvåret; det är värmande samtidigt som det är rätt så lätt mat. Både känslan i kroppen efter du ätit – och recepten på ramen som är enkla att laga. Annars kan ju mat på höst och vintern vara rätt så tung och mustig och ta lång tid.

Ramen är den japanska versionen av den kinesiska nudelsoppan. I Japan lagar man ramen efter många olika recept – och det är vad jag gillar med ramen. Att man kan variera den i det oändliga.

Ikväll gjorde jag ramen med räkor i het buljong. I en kastrull kokade jag upp nudlar och i en stekpanna fräste jag upp en hackad chili i en blandning av vanlig olja och sesamolja. Sedan skivade jag lite andra grönsaker och fräste upp det också: selleri, salladslök, sockerärtor och babyspenat. Och räkorna förstås.

Efter en stund hällde jag på vatten, buljong, lite fond och sambal oelek för ännu mer smak och hetta och så fick det koka upp. Sedan är det klart. Nästan.

I djupa skålar lade jag upp nudlar, grönsaker och buljong. På toppen lade jag också groddar, kimchi, skivad avokado och till sist klippte jag över färsk koriander.

Ramen äter man med pinnar och buljongen med sked – eller så dricker du den direkt ur skålen!

ramen recept ramen recept ramen recept ramen recept

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!