Frukost på Fjällgården

Frukost; detta outtröttliga ämne som det alltid går att säga massor om – och som till stor del styr vårt val eller i alla fall hur vi pratar när det kommer till hotell. Hotellfrukost är väl alla frukostars frukost? Tätt följt av frukost på café – i alla fall när det kommer till storstadsfrukostar.

Igår hittade jag en ny favoritfrukost; på Hotell Fjällgården i Åre. Den seglade upp bland mina allra bästa frukostar i Åre. Ett frukosttips alltså!

Bland utbudet fanns amerikanska pannkakor av den fluffiga typen, havregrynsgröt, hallon- och jordgubbssylt och bär som inte blandats ut med socker och kvarg i en skål bland de andra skålarna med yoghurt. Dessutom fanns det serranoskinka vilket gjorde smörgåsen lite lyxigare.

Jag hade trevlig frukostdejt med den här fjälltjejen och vi kom till Fjällgården vid klockan 8 på morgonen och då var det tyst och lugnt i matsalen; hur mycket folk det är beror på säsong såklart men jag gillar lugnet i de mörka tonerna och träslagen på Fjällgården. Utanför snöade det och allting kändes extra mysigt.

Ute i loungen (bakom receptionen) finns härliga fåtöljer och möbler som lämpar sig väl för en stunds coffice; här finns wifi och dessutom får man ta med sig hund. Att hänga här ingår i min bucket list för vintern.

Hotell Fjällgården Åre frukost Hotell Fjällgården Åre frukost Hotell Fjällgården Åre frukost Hotell Fjällgården Åre frukost Hotell Fjällgården Åre frukost

Det finns fler bra frukostar i Åre. Det klassiska är Åre Bageri som kör frukostbuffé för strax över 100-lappen och som jag tycker är prisvärd – för den pengen får man äta hur många bullar som helst… jag gillar även frukosten på Copperhill Mountain Lodge som är en särskild bra kombo tillsammans med ett besök på deras spa. Söndag-onsdag är en bra dag för frukost och spa här enligt min erfarenhet.

Ska du bara köpa hem bröd till lägenheten eller stugan så är mitt tips att gå till Grädda bageri som ligger vid Brunkulla (mellan byn och VM8:an)!

Fler frukostar att fylla på inspirationen med:

> Frukost på café i Stockholm – nya ställen jag vill prova

> 21 frukosttips

> Frukost – mina bästa tips

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!