Bergstugan vid Fröå gruva

Ibland tar jag mig en tur till Bergstugan vid Fröå Gruva, en bit från Åre Björnen. Det föregås alltid av att jag kollar deras meny; för är det en god dagens – ja då passar sig en lunchutflykt alldeles ypperligt. Idag serverade de röding, så vi åkte dit!

Minusgraderna höll sig till en bit under 20 men solen sken och himlen var blå och världen var alldeles fenomenalt vacker. Dessutom var maten riktigt god.

Bergstugan fylldes med gäster av olika slag; vissa som kom med bil och andra som kom på skidor. Det här är ett populärt vattenhål för alla som vill ha något gott att äta och något vackert att vila blicken på. Man får en annorlunda utsikt mot Åreskutan bland annat.

Man kan ta sig till Bergstugan via längdspåren som utgår från Åre Björnen; och om somrarna finns här flera leder och stigar att vandra på. Ett lagom utflyktsmål helt enkelt, när man inte vill göra det så svårt för sig.

Fröå gruva Bergstugan IMG_5951 Fröå gruva Bergstugan IMG_5940 Fröå gruva Bergstugan snabbafotter IMG_5921 Fröå gruva Bergstugan sara IMG_5905 Fröå gruva Bergstugan snabbafotter IMG_5852 Fröå gruva Bergstugan IMG_5843 Fröå gruva Bergstugan IMG_5829 Fröå gruva Bergstugan IMG_5826 Fröå gruva Bergstugan IMG_5825 Fröå gruva Bergstugan snabbafotter IMG_5796 Fröå gruva Bergstugan IMG_5767

 

Bergstugan Fröå Gruva:

 

> Läs om en annan vinterdag när jag åkte till Bergstugan bortom Björnen

> På utflykt med snöskor

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!