Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Riktigt god pizza

Jag gjorde en pizza häromdagen. Alltså jag gillar pizza – allra helst de man gör själv för då kan man välja sin allra bästa topping och göra sin pizza lite hur som helst. Dessutom är det superenkelt att göra pizzadeg!

För pizzadeg med gluten så blandar du ihop 4 dl vetemjöl, ca 2 tsk bakpulver, 2.5 msk olivolja och 1.5 dl kallt vatten. Rör ihop och tryck ut till två pizzarundlar som du lägger på bakplåtspapper.

På min senaste pizza hade jag en bas gjord på tomatpuré, crème fraîche och massor av basilika. Jag strösslade över cheddarost och skivad avokado, röd lök och så knäckte jag ett ägg i mitten. Ägg på pizza är genialiskt. Varför har inte alla pizzor det?

pizza IMG_1083 pizza IMG_1066pizza IMG_1092pizza IMG_1095

Om man inte har ägg på pizzan kan man göra en pizza med kalixlöjrom (så sjukt gott – kan också göras som små snittar) – eller en pizza med kantareller på glutenfri pizzabotten! Allra, allra helst gör jag pizzor med vit sås – jag älskar denna pizzadröm! Och i sommar ska jag göra denna pizza på vattenmelon igen!

En tjej som är grym på att göra pizza är Hanna Göransson. Kolla in hennes regnbågspizza! Eller pizza med banan och jordnötter.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!