Jag gjorde en pizza häromdagen. AlltsÃ¥ jag gillar pizza – allra helst de man gör själv för dÃ¥ kan man välja sin allra bästa topping och göra sin pizza lite hur som helst. Dessutom är det superenkelt att göra pizzadeg!
För pizzadeg med gluten så blandar du ihop 4 dl vetemjöl, ca 2 tsk bakpulver, 2.5 msk olivolja och 1.5 dl kallt vatten. Rör ihop och tryck ut till två pizzarundlar som du lägger på bakplåtspapper.
PÃ¥ min senaste pizza hade jag en bas gjord pÃ¥ tomatpuré, crème fraîche och massor av basilika. Jag strösslade över cheddarost och skivad avokado, röd lök och sÃ¥ knäckte jag ett ägg i mitten. Ãgg pÃ¥ pizza är genialiskt. Varför har inte alla pizzor det?
Om man inte har ägg pÃ¥ pizzan kan man göra en pizza med kalixlöjrom (sÃ¥ sjukt gott – kan ocksÃ¥ göras som smÃ¥ snittar) – eller en pizza med kantareller pÃ¥ glutenfri pizzabotten! Allra, allra helst gör jag pizzor med vit sÃ¥s – jag älskar denna pizzadröm! Och i sommar ska jag göra denna pizza pÃ¥ vattenmelon igen!
En tjej som är grym på att göra pizza är Hanna Göransson. Kolla in hennes regnbågspizza! Eller pizza med banan och jordnötter.