”Att orka mycket är viktigare än yta”

Jag var med i tidningen Må Bra (julinumret) på temat ”min drömkropp”. Rubriken blev ”att orka mycket är viktigare än yta” och i artikeln säger jag att ju mer jag tränar desto mer upplever jag att jag fokuserar på funktion istället för yta. Styrkan i att vara vältränad sitter i att orka och i att vara självständig, inte i vikten.

Man blir tacksam över hur mycket kroppen klarar av. Jag älskar att min kropp är stark och att den orkar så pass mycket som den gör, säger jag bland annat.

I artikeln ger jag två råd till dig som känner osäkerhet över din kropp:

1) Avfölj konton i sociala medier som ger dig dålig känsla när det kommer till ditt utseende. Denna punkt är så himla viktig och vi påverkas så mycket av det vi ser runt omkring oss. Fundera på om de konton du följer ger dig bra energi eller dålig energi, och ta action utefter det!

2) Fundera på om de tankar du tänker om dig själv är vad du skulle tänka om någon annan – och sluta genast upp med den tankeverksamheten. Det är ett bra sätt att upptäcka hur hård du är mot dig själv.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Dina inlägg! De ger så många bra tankar och insikter.

    Eva 2017-07-12 20:39:58
    Svara
  • Det där är så viktigt.. att sortera bort konton som ger en dålig känsla. Kan göra ändring på självkänslan på en dag bara man får bort energitjuvarna!

    Jenny 2017-07-07 08:35:34 http://jemppari.blogspot.com
    Svara
  • Klokt. För mig har funktionen alltid kommit i första rummet, vilket säkert kommer av att min kropp inte fungerade under en period (med ryggskada och operationer). Det var först i vuxen ålder som jag på riktigt fattade att det för väldigt många inte är så utan att yta är huvudfokus. Jag funderar mycket på hur vi ska kunna få kommande generationer att ta funktionen i första hand utan att behöva uppleva någon form av nedsatt funktion först, och om det ens är möjligt?!

    Sara Borg 2017-07-06 11:40:59 http://saraborg.blogspot.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!