Recept för en god morgon – Anja Forsnor har skrivit en kokbok

Jag har många duktiga bloggkollegor på Metro Mode Hälsa. En av dem är Anja Forsnor som precis gett ut en bok med fina recept på frukostar – boken heter ”En god morgon”.

Anjas bok är den typen av bok som buktar ut lite eftersom jag vikt så många hundöron. Jag tycker om att göra markeringar i böcker; jag skriver gärna någon kommentar och viker hundöron för att komma ihåg saker inför framtiden. Det påminner mig om recept jag vill prova på till exempel. Anjas bok – och även Hannas bok – är full med hundöron. Jag rekommenderar båda böckerna till dig själv, men de är också perfekta att ge bort som present. Recepten är enkla och goda.

Det första receptet på frukost ur Anja Forsnors bok som jag provade var på ”turbosnabbt nötbröd i mikron”. Gott, snabbt och enkelt!

Medan jag stekte två ägg i stekpanna rörde jag ihop 1 dl nötmjöl med 1 ägg, 0.5 tsk bakpulver och lite salt. Sedan lade jag smeten i en liten form och micrade 2 minuter.

Brödet gick snabbare att göra än äggen – då går det snabbt.

Till frukost blev det alltså äggsmörgås och kaffe. Gott!

Anja Forsnor kokbok En god morgon - recept baka glutenfritt bröd i micro Anja Forsnor kokbok En god morgon - recept baka glutenfritt bröd i micro Anja Forsnor kokbok En god morgon - recept baka glutenfritt bröd i micro

 

Undrar du hur jag fick till de hjärtformade äggen? Jag lade två pepparkaksformar i stekpannan och kläckte äggen i dem och lät formarna ligga kvar tills äggen var klara.

Om du är nyfiken på hur själva brödet ser ut därunder – så ser det ut som på bilden nedan. Jag micrade mitt bröd i en liten fyrkantig glasburk av den typ som man köper på IKEA för att förvara mat eller så i.

Anja Forsnor kokbok En god morgon - recept baka glutenfritt bröd i micro

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!