Old Mutual Two Oceans Marathon

På måndag åker jag och dessa snabba fötter till Kapstaden i Sydafrika. Det är ingen slump att vi åker dit – min sambo ska springa Old Mutual Two Oceans Marathon. Jättelångt namn – jättelångt lopp. Precis som Tjejmarathon är detta marathon längre än ett marathon. 56 km för att vara exakt. Och tydligen världens vackraste lopp enligt arrangörerna.

I anslutning till det jättelånga loppet anordnas lite andra lopp; bland annat en halvmara och ett kortare rätt så tuff trallopp. Jag hade tänkt anmäla mig till något av dem men hann inte – platserna tog slut för snabbt.

Men; det finns en hel del annan löpning att göra i Kapstaden. Vi bor i Camps Bay och det finns en lång strandpromenad att springa på – och så kan man göra en hike uppför Table mountain. Det ska vara rejält tufft enligt allt jag läst på – och det finns en mängd olika trails att välja på. I mars går också ett gigantiskt stort cykellopp av stapeln men vi missar det eftersom vi kommer till Kapstaden dagarna efter.

Även om jag inte kommer att springa lopp i Kapstaden så finns det en hel del andra lopp jag sprungit utomlands, bland annat dessa:

> 8 km i Amsterdam. Mitt härligaste lopp någonsin. Jag sprang helt utan klocka och det gick snabbare än jag trodde. Efter det loppet föredrar jag att springa alla lopp utan klocka egentligen. Här är en rätt så glad (och lite krass) race report!

> 5 km på Curacao. Det här loppet (som var en del av KLM Curacao Marathon) sprang jag också helt utan klocka – och sprang snabbare än jag trodde. Trots det så var det bästa med loppet när vi var på after run på stranden. Här är alla bilderna!

> Cyprus 4 day international challenge. Fyra lopp på fyra dagar alltså – på Cypern. Det här är faktiskt rätt så kul att läsa om, varje dellopp var ett litet äventyr i sig. Läs i den här ordningen: 1) 6 km time trial 2) 11 km hill run 3) 21 km multi terrain 4) 10 km city run

> Dublin marathon. Detta lopp sprang jag i höstas och jag vet – jag har länkat jättemycket till det här inlägget. Men vet ni – jag är sjukt stolt över att jag genomförde det där loppet! Allra bäst race report får ni dock i podden – avsnittet är lätt att hitta, sök bara på Träningsglädje TALKS i din podcastapp.

> Valencia halvmarathon. Detta höll jag på att glömma bort men det är en av mina trevligaste köparresor – jag åkte dit med några kollegor. Vi var en otippad grupp som hade himla kul. Mitt största minne är nätet med apelsiner – och ölen – som vi fick efteråt. Här kan du läsa allt om det.

Om jag fick välja några ställen som jag skulle vilja springa lopp på utomlands så är det:

> Något millopp i USA. Det spelar ingen roll i vilken stad men USA är troligtvis det peppigaste landet av alla att springa lopp i.

> Ett lopp i London.

> Ett kort lopp i något varmt land. Den där femkilometaren i Curacao var faktiskt rolig. Det gjorde sig riktigt fint under en solsemester!

IMG_0634-klm-curacao-marathon.jpgIMG_0637-klm-curacao-marathon-sara.jpg IMG_0620-klm-curacao-marathon.jpg IMG_0610-klm-curacao-marathon-sara.jpg IMG_0607-klm-curacao-marathon.jpg

 

Bilder från Curacao.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Hela min lista med tips har alltså försvunnit ur utkast-korgen i mailen men här kommer en sen ad-hoc variant:

    1. Muizenberg beach

    2. Dagstur till Constantia för vinlandsupplevelsen. Om ni har mer tid rekommenderar jag dock en tur till Stellenbosch. Ta en Uber. Körtid 50 min. Övernattning på Hunneyball House (svensk/sydafrikanskt-ägt b&b) rekommenderas om ni skulle vilja det.

    5. I Stellenbosch, boka privat guidad tur med Eileen på Tsiba Tsiba.

    6. Ät lunch på Guardian Peak (!!)

    7. Middag på Big Easy i Stellenbosch var fint.

    I CT:

    1. Ät hotellfrukost på The Bay hotel (varje dag helst ;))

    2. Hike upp till lions head

    3. Hout Bay and Fishoek bör besökas bara för att det är så underbart himla vackert

    4. Marknad i The old biscuit mill i Woodstock på lördagar mellan 9-2. Trängsel men så värt det. http://www.theoldbiscuitmill.co.za/

    5. Hussar Grill är en köttrestaurang som är lite av en institution i SA. Finns på några ställen, vilket kan avskräcka eftersom det känns som en kedja men verkligen så god mat. Finns en i Camps Bay. Överväg en Uber även om det nära, det är mörka gator däromkring och det blåser helt sinnes. Men det kommer ni snart bli van vid.

    6. Besök ett township för att förstå CTs nu

    7. Åk till Bo-Kaap för att förstå CTs historia

    8. Hann ej testa: http://www.supyogacpt.com/ de har SUP yoga i tidal poolen i Camps Bay.

    9. Följ capetownmag på insta för mer tips.

    Vilket hotell bor ni på?
    Gud jag är SÅ avundsjuk. Längtar dit hela tiden.

    Puss & safe travels

    Mimmi 2016-03-19 08:55:35 http://Mimmikeriksson.se
    Svara
    • Svar på Mimmis kommentar.

      Sorry för så oformaterat inlägg ovan, skriver från mobilen och den verkar skippa det här med radbrytning.

      Kom på en till sak: drick ett glas Donkiesbaai Steen Chenin Blanc. Har inte lyckats få tag på det i Sverige. Magiskt om du gillar vitt.

      Mimmi 2016-03-19 10:30:53 http://Mimmikeriksson.se
      Svara
  • Ser fram emot fina bilder från Kapstaden! Mina syskonbarn var nyligen där och joggade nerför Taffelberget, själv har jag precis varit på Mauritius och fått till några 4-5 km långa joggingturer utanför hotellområdet. Konstig känsla när ben och flås är ok, men det ändå visar sig gå riktigt sakta och man blir totalt genomsvettig. Helt klart så spelar värmen in!

    A-mamman 2016-03-18 15:50:59 http://www.amamma2.wordpress.com
    Svara
  • Puss!! Älskar när du skriver om lopp

    annika 2016-03-17 18:25:26
    Svara
  • Gleder meg til å se bilder derfra!

    {"author":"L" 2016-03-17 15:29:31
    Svara
  • Ser grymt framemot att få följa med på ett hörn på er resa! Och lite copypejsta allt som verkar bra till vår decembertrip 🙂

    Anna (orka mera) 2016-03-17 14:08:24 http://piggelina.se
    Svara
  • wow, vilken resa ni kommer få 🙂

    mari 2016-03-17 09:08:03 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!