Riktigt gott bröd utan vetemjöl

Ett bröd som är mjukt och saftigt och med massor av god smak trots att det inte är bakat på vetemjöl, finns det? Ja, det finns! Det är dessutom enkelt att baka och kan varieras beroende på vad du har hemma. Ett bröd som känns som bröd i konsistensen; och som smakar ljuvligt med lagrad ost och söt marmelad,eller en riktigt god skinka och knapriga grönskar – eller som jag åt det, med avokado och lite olivolja, havssalt, pumpakärnor och hampafrön.

Receptet då? Ja det kommer från Hanna Göranssons blogg Hur bra som helst. Hannas blogg är en riktig liten pärla; jag har gjort många recept därifrån och alla blir bra! Jag har också ätit just dessa bröd hemma hos Jessica som gjorde en egen variant av det. Hon plockade ur brödet från ugnen precis när jag parkerade bilen på uppfarten till deras nya skärgårdshus med panoramafönster med utsikt över trädtopparna. På en rätt så tjock skiva nybakat och fortfarande varmt och riktigt saftigt bröd hade jag lagrad ost, skinka och stark senap. Hur gott!

Brödet innehåller zucchini men du kan troligtvis byta ut det mot till exempel riven sötpotatis eller något annat. Det blir kanske en annan karaktär på brödet men prova dig fram så får du se. Ur experimentlustan kan helt nya favoriter skapas.

 

Hannas recept på zucchinibröd med lingon – glutenfritt

 

Du behöver:

2.5 dl bovetemjöl

2 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 nypa salt

2 ägg

2 msk olivolja

2 dl mjölk av valfri sort

1.5-2 dl riven zucchini

1 dl lingon

 

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om väl.

3. Blanda i resten och rör om väl tills du har en tjock och jämn smet.

4. Klä en brödform med papper och häll i smeten.

5. Toppa med sådant du gillar, t.ex. sesamfrön, lingon eller kanske blåbär som jag använde, pumpakärnor och kanske vallmofrön.

6. Grädda i ca 40-50 minuter tills ytan har en krispig yta och känns stum när du knackar på den.

7. Låt svalna lite innan servering.

bröd utan vetemjöl zucchinibröd bröd utan vetemjöl zucchinibröd bröd utan vetemjöl zucchinibröd bröd utan vetemjöl zucchinibröd

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!